Kött ökar risken för cancer, skriver Ludvig Lindström i Norrbottens-Kuriren. Att gå över till en vegetarisk kost är det bästa man kan göra både för sig själv och för djuren, menar Lindström.
Eller så kan man istället uttrycka det som gruppen Rasta Hunden gjorde i låten Cancerön.
Men cancer kan man få av allt
Cigaretter och pitepalt
Och hårskum, champinjoner
Ja, socker och salt
3 kommentarer:
En snabb googlesökning på "ökad cancerrisk" ger också möjligheter till dödsångest över:
ungdomsdiabetes, mobilmaster, övervikt, hormonbehandling och Dietylstilbestrol. (Det där sista tror jag bara är en annan benämning för överdrivet bloggande.)
haha, jag har alltid trott att de sjöng "och hårstrån och championer" – och tyckt att den raden var bäst av allt...
Kött innehåller proteiner som är nödvändiga för oss. Eftersom köttproteiner är mer lika människans proteiner, än exempelvis växters proteiner så behöver köttätare inte lika mycket proteiner som vegetarianer. Brännt kött innehåller cancerframkallande ämnen, övrigt kött vet jag inte. Men om kött ökar livskvalitén kanske färre dör i självmord!?
Skicka en kommentar