20080324

Uppmuntran

Kristna djurrättsaktivister har dömts för att ha stulit tolv höns från ett djurforskningscenter, skriver Dagen.
”Det lustiga med civil olydnad är att ju hårdare straff som utdelas desto större uppmuntran blir det. Ett hårt straff visar tydligare orättvisan och understryker hur viktigt det är att stå upp mot det”, säger Klaus Engell-Nielsen, en av aktivisterna till Dagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Viktigt att efterstraeva att foerst och fraemst staerka de grupper som aer saemst staellda, mest diskriminerade samt lider av stoerst raettsloeshet!

Dessa kristnas agerande foer att gynna de mest utsatta grupperna boer ge obehagliga kaelnslor hos de flesta av oss. P.g.a. att maanga av oss aegnar oss aat att kritisera andras kriterier, samt praktik foer hur man foersoeker att foerbaettra vaerlden. Aeven om vi kan diskuttera vilka som aer de mest utsatta i Sverige idag saa torde det vara svaart att argumentera att problemen aer att naagra faa har "fel" kriterier naer det blir allt tydligare att en majoritet av oss aegnar oss uteslutande aat att saterka oss sjaelva och vaar naermaste krets utan den minsta antydning att vilja staerka de mest utsatta.

Sverige driver internationellt, bl.a. inom FN, linjen att ett raettighetsperspektiv boer vara avgoerande i all utveckling av raettsstater; dvs baade internationellt som i Sverige.

Vaenligen vill jag uppmana alla att lyhoert ta till sig de budskap som gruppen "Aelska din naesta!" saender till oss genom sitt civilkurage.

Mikael Lindgren
Guatemala